Yazılım geliştirme endüstrisinin geleceği hakkında bilinen ve apaçık ortada olan bir gerçek varsa o da, geleceğin en önemli işlerinin başında gelmesidir. Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ile birlikte günlük market alışverişlerimizi bile uygulamalar sayesinde yapmaya başladık. Bu kadar hızlı dijitalleşen bir dünya da başrol tabi ki bu uygulamalarda ve onları geliştiren yazılımcılarda.
Pandeminin daha ne kadar süreceği kesin bilinmemekle birlikte, yazılım endüstrisinin gelecekte de hızla büyümesi ön görülmektedir. Ayrıca, programlama dilleri sürekli olarak güncellenmekte, yeni özellikler eklenmekte ve daha hızlı şekilde daha etkili yazılımlar geliştirilebilir hale getirilmekte.
Tüm bu gelişmeler ve programlama dillerine gelen geliştirmeler, gerek işletmeler tarafında gerekse yazılım geliştiriciler tarafında heyecan verici fırsatlar sunuyor.
Günümüzde popülerliği hızla artan ve gelecekte de popülerliği artarak devam edecek olan yazılım geliştirime trendlerini sizler için derledik.
GELECEĞİN EN ÖNEMLİ YAZILIM GELİŞTİRME TRENDLERİ
BLOKZİNCİR (BLOCKCHAIN)
İlk temelleri 1991 yılında atılmış olmasına rağmen esas parlamasını 2009 yılında Bitcoin’in piyasaya çıkması ile birlikte yapan Blockchain teknolojisi, dağıtık bir veri tabanı teknolojisidir. Blok zincirindeki tüm bilgisayarlar, blok zinciri içerisindeki işlemleri onaylamak için çalışırlar. Tüm bu işlemlerin sonucunda da kripto para adı verilen dijital paraları üretirler. Günümüzde ve gelecekte en önemli yazılım trendlerinin başında gelen blok zincir teknolojisi daha şimdiden dünyamızı değiştirmeye başladı diyebiliriz. Blokchain geliştiricileri günümüzde ve gelecekte en çok aranılan yazılım geliştiricilerin başında gelmektedir, gelecektir.
YAPAY ZEKA (ARTIFICIAL INTELLIGENCE)
Gelecek ve yazılım kelimeleri yan yana geldiğinde akla gelen ilk şey hiç şüphesiz ki Yapay Zeka. En basit anlamı ile bilgisayarların, verileri işlemesi ve bunlardan anlamlı çıktılar üreterek işleri ve süreçleri insana gerek kalmadan yönetebilmesidir. Yapay zeka insan benzeri bilişsel işlevleri taklit edebilir, oluşan sorunları çözebilir. Tüm yazılım şirketlerinin ve yazılım sektörünün gelecek ile ilgili olarak en çok ilgilendiği ve yatırım yaptığı konuların başında gelen yapay zekanın, gelecekte şu an bildiğimiz dünyanın tüm işleyişini değiştireceği, bazı meslekleri bitireceği öngörülmekte. Makineler insanlar gibi düşünebilir mi? sorusu ile başlayan bu serüven, gelecekte de popülerliğini artırarak devam ettirecek.
DERİN ÖĞRENME (DEEP LEARNING)
Yapay zeka teknolojisinin bir uzantısı olan derin öğrenme, dijital sistemlerin, yapay sinir ağlarını kullanarak, karmaşık verileri analiz etmek ve bu verileri işleyerek anlamlı sonuçlar üretmesi demektir. Pek çok kullanım alanı olmakla birlikte en sık görülen derin öğrenme uygulamaları, başta sürücüsüz otomobiller olmak üzere tüm otonom araçlar, sesli komut ile çalışan tüm cihazlar derin öğrenmenin en önde gelen uygulamalarından sadece bazılarıdır. 21. Yüzyılın petrolü denilen verilerin işlenmesinin her geçen gün önemi artmakta ve tüm teknoloji şirketleri bu alana yoğun yatırım yapmaktadır.
Copyright © 2023. Impress Bilişim, Excel, Power BI, SAP, Muhasebe Eğitimi | 0216 450 02 02 Tüm hakları saklıdır.