Generatif yapay zekaların en büyük örneği SAP Joule, iş verimliliğini artırmak, görev yönetimini optimize etmek ve ekipler arasında sorunsuz iş birliğini sağlamak amacıyla Microsoft Copilot ile entegre edilecek.
Yazılım dünyasının iki dev şirketi SAP ve Microsoft’un yapay zekalarının entegrasyonu ile işletmeler günlük operasyonlarını daha etkili bir şekilde yönetebilecek yeteneklere sahip olacaklar.
Joule ve Microsoft 365 için Copilot'un birlikte hareketler edilirse neler yapabilecekleri, SAP'nin Haziran ayında düzenlenen yıllık Sapphire etkinliğinde üzerinde en çok durulan konulardan biriydi. Bu etkinlikte, Joule ve Copilot'un entegrasyonu sayesinde iş akışlarının nasıl iyileştirileceği detaylıca anlatıldı.
SAP ve Microsoft Ortaklığı
SAP'nin Microsoft ile olan iş birliği, her iki yardımcı zekanın da kullanıcılar ve kuruluşlar için üretkenlik ve verimliliği artırma üzerindeki etkisini güçlendirecek. Konu hakkında, SAP'nin Baş Yapay Zeka Sorumlusu Philipp Herzig, "Derin çift yönlü entegrasyon, çalışanların SAP ve Microsoft 365'teki iş uygulamalarıyla etkileşimlerinden bilgiye kesintisiz erişim sayesinde iş akışlarında daha fazla iş yapmalarını sağlayacak," diyor. Joule ve Copilot’un entegrasyonu ile, yapay zeka uygulamalarının ve araçlarının daha fazla iş değeri yaratmasını hedefleniyor.
İş Akışında Sorunsuz Entegrasyon
Yapay zekanın son kullanıcılar için değerli olabilmesi için SAP, bu teknolojinin doğal iş akışına sorunsuz bir şekilde entegre edilmesi gerektiğine inanıyor. Bu sayede platformlar ve uygulamalar arasında geçiş yapma gereği ortadan kalkacak ve daha anlamlı sonuçlar elde edilecek.
Örneğin, bir kullanıcı SAP Concur'u kullanarak bir uçuş rezervasyonu yapabilir ve Joule, Microsoft Outlook'ta takvimlerini otomatik olarak güncelleyebilir. Ayrıca, Joule, Microsoft Teams kanallarına ekip üyelerini ekleyerek iletişimi geliştirebilir. Bu sayede kullanıcı tek bir uygulama üzerinden tüm planlamalarını ve yapabilir ve iş akışını yönetebilir.
Gelecekteki Planlar ve Entegrasyon
Joule ve Copilot'un entegrasyonu sonrası kullanıcılar her iki teknolojiyi aynı anda kullanarak işlerini daha verimli bir şekilde yürütebilecekler. Gelecekteki planlar, kullanıcıların hangi yardımcı pilotu kullanırlarsa kullansınlar tek bir tutarlı deneyim yaşamalarını sağlamayı hedefliyor. SAP Yönetim Kurulu Üyesi ve Ürün Mühendisliği Başkanı Muhammad Alam, "AI'ın sunabileceği muazzam potansiyeli açığa çıkarmak, yüksek değerli, güvenilir ve insanların bugün kullandığı uygulamalarda bağlam içinde mevcut olan yetenekler gerektirir," diyor.
İnovasyon ve Üretkenlikte İş Birliği
SAP ve Microsoft'un güçlü yönlerini birleştirerek, iş birliği üretkenlik ve yenilikte önemli ilerlemelerin sağlanması hedefleniyor. Microsoft'un bulut ve AI'dan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Scott Guthrie, "Microsoft Copilot ve Joule'un entegrasyonu, daha büyük çalışan üretkenliğinin kilidini açmak için generatif AI'nın gücünü bir araya getiriyor ve işletmelerin birleşik bir deneyimle müşteri odaklı inovasyonu hızlandırmalarını sağlayacak," diyor.
Entegrasyon 2024'te Başlıyor!
İki firma, Joule ve Copilot'u, SAP'deki kurumsal verileri, Microsoft 365'ten bağlamsal bilgilerle birleştirerek 2024'ün sonlarında entegre etmeye başlayacak. Bu entegrasyon, Microsoft Teams, Outlook ve Word gibi popüler uygulamaları da kapsayacak.
Microsoft Copilot ile İş Zekası ve Raporlama Uzmanlığı Kampımızın detaylarına tek tık ile erişebilirsiniz. Türkiye’de ilk ve tek olan bu kampı kaçırmak istemezsiniz.
SAP eğitimlerimiz ise bu linkte sizleri bekliyor!
Bu makalemizde, SAP ve Microsoft'un yapay zeka çözümleriyle iş dünyasında nasıl devrim yaratmayı planladığını ve bu teknolojilerin entegrasyonunun şirketlere nasıl fayda sağlayacağını sizlere aktarmaya çalıştık.
Generative AI Nedir?
Generative AI (Üretken Yapay Zeka): Bilgisayarların büyük veri setlerinden öğrenerek yeni ve özgün içerikler (metin, resim, müzik, video vb.) oluşturmasını sağlayan yapay zeka dalıdır.
SAP Joule Nedir?
Joule, bir şirketin iş verilerinden bilgi alarak kullanıcılarına akıllı yanıtlar sunar. Bu yanıtlar, nakit akışını yönetme, uyumluluk ihtiyaçlarını kontrol etme, rapor oluşturma ve stratejik öneriler sağlama gibi çeşitli görevlerde yardımcı olur.
Konu hakkında daha fazla bilgi için Microsoft ve SAP’nin resmi web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.
Copyright © 2024. Impress Bilişim, Excel, Power BI, SAP, Muhasebe Eğitimi | 0216 450 02 02 Tüm hakları saklıdır.